Morokulien Infosenter

Morokulien Infosenter

Historia
I början av 1990-talet beslöt Eda och Eidskog att de skulle satsa på en gemensam marknadsföring utåt. Dessutom beslöt man även att bygga en gemensam turistbyrå mitt på riksgränsen vid Morokulien. Här fanns tidigare en turistbyrå som nu skulle ersättas av ett större informationscenter. 1996 stod den speciella halvmåneformade byggnaden klar. Arkitekt var Lars Sjöberg. Huset är byggt av trä men med mycket glas som är ett kännetecken för de båda kommunerna. I byggnaden finns förutom turistinformationen och en souvenirbutik även kontors- och konferenslokaler samt utställninghall, och på nedre våningen toaletter och duschar.

Turistbyråverksamheten
Infocentret har öppet hela året. Här kan man få hjälp med turist- och väginformation, bokning, valutaväxling, tax-refund, souvenirer och konferenser. Här kan man även köpa Morokulien-pass och skicka vykort med egen Morokulienstämpel!
Turistbyrån är auktoriserad både på svensk och norsk sida. Detta innebär att vi följer de restriktioner som finns för att vara en nationell turistbyrå på båda sidor om gränsen. Vi har också genomfört och följer TourQuality, en kvalitetssäkring som godkänns av Etour.

Turistbyrån tar även emot bokningar för fredsplatsen, samt marknadsför de olika arrangemangen. För de som vill veta mer kan man boka en guidad visning i området.

Konferens
På Morokulien Infocenter finns unika konferensmöjligheter. Den stora salen tar 60 personer i biosittning och 40 personer i skolsittning. Här finns blädderblock, whiteboard och over head. Varje konferensgäst får blädderblock och penna samt en liten tändsticksask att ta med hem. Under dagen finns tillgång till isvatten samt den servering som är förbeställd. De gäster som önskar information om huset kan få detta utan extra kostnad.